Druga liga Sjever, 26. kolo

Budućnost gazi sve pred sobom, važna pobjeda kalesijske Bosne

Midhat Šljivak

Pet utakmica 26. kola Druge lige Sjever odigrano je danas, a sa serijom dobrih rezultata nastavile su ekipe Budućnosti iz Banovića i Gradine iz Srebrenike.

Budućnost će gotovo izvjesno imati šansu da se bori za plasman u Prvu ligu Federacije, a danas su na svom terenu savladali Dinamo rezultatom 2:0.

Otpor gostiju slomljen je u 42. minuti. Dosuđen je penal za domaće, a Belmin Idrizović pogađa za 1:0.

Ovaj rezultat se zadržao sve do samog finiša kada Budućnost ipak rješava ovaj meč. Rezervista Muhamed Mujić je u 88. minuti postavio konačnih 2:0.

U narednom kolu ekipa iz Banovića imaće šansu da potvrdi prvo mjesto, a za to im je potrebna pobjeda protiv Sloge u Tojšićima.

Drugoplasirana Gradina pobijedila je kao gost ekipu Dizdaruše sa 1:3.

Domaći su bolje ušli u ovaj meč i golom Ognjena Milanovića u 14. minuti došli su do vodstva od 1:0, kojeg su držali sve do 51. minute kada Kenović pogađa za 1:1.

Gradina je do trijumfa došla sa dva gola Eldina Mustafića u finišu. Prvo je ovaj fudbaler mrežu domaćeg tima pogodio u 82. minuti za 1:2, a konačnih 1:3 postavio je u posljednjem minutu utakmice.

Važnu pobjedu u borbi za opstanak upisala je kalesijska Bosna koja je na svom terenu savladala Mramor sa 4:2.

Džanić je u četvrtoj minuti donio prednost Bosni, da bi Mustafić autogolom povećao prednost domaćeg tima od 2:0.

Kada je Safet Mujkić pogodio za 3:0 u 24. minuti, činilo se kako je sve gotovo, ali se Mramor vraća u drugom poluvremenu preko Dugalića koji postiže dva gola za četiri minute za 3:2.

Međutim, pobjedu domaćeg tima ovjerava drugim golom Mujkić u 88. minuti za konačan rezultat susreta od 4:2 i važna tri boda za Bosnu.

Ingram je golovima Okanovića, Fazlića i Muminovića savladao Priluk sa 3:0, dok je meč Radničkog i Sloge iz Tojšića odigran u Lukavcu završen bez pobjednika (1:1). Gol za goste je postigao Edin Fejzić u 10. minuti, a za domaće Semir Aljukić u 82. minuti.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Druga liga Sjever, 26. kolo:

Budućnost - Dinamo 2:0
Dizdaruša - Gradina 1:3
Radnički - Sloga 1:1
Bosna Kalesija - Mramor 4:2
Ingram - Priluk 3:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.