Na kraju sezone napušta Staru damu

Emotivan oproštaj Buffona od navijača Juventusa: Došao sam ovdje na biciklu, bio sam tako mlad

Endin Čaušević

Legendarni italijanski golman Gianluigi Buffon prije nekoliko dana potvrdio je da će na kraju ove sezone napustiti Juventus, ali još uvijek nije otkrio da li će okačiti svoje rukavice o klin.

Buffon će danas odigrati posljednju utakmicu u dresu Juventusa u meču protiv Verone, ali još uvijek nije poznato da li će to za legendarnog golmana biti posljednji meč u karijeri. Mnogi se nadaju da će Buffon braniti još barem jednu sezonu, no potencijalno ime novog kluba još uvijek nije poznato.

Nakon što je na vanrednoj prees konferenciji Buffon potvrdio da na kraju sezone napušta Juventus odlučio je da se na svoj način emotivnom porukom oprosti od navijača Stare dame. Buffon je objavom na Instagramu izazvao brojne komentare, ali sigurno i suze kod navijača najtrofejnijeg italijanskog kluba.

"6111 dana. Momenti čiste strasti i ljubavi. Momenti radosti, plakanja, poraza i pobjeda. Hvala svakom od vas, jer svaki od vas je pomogao da taj trenutak u mom životu bude specijalan. Život koji je postao moja druga koža. Koža koju sam nosio, volio i poštovao. Koju sam branio i štitio maksimalno. Danas se put završava i knjiga koju smo napisali zajedno. Emocija je previše. Stigao sam biciklom na stadion, bio sam tako mlad. Želim da odem stojeći i zapamtim svaki trenutak. I da ovo mjesto ću uvijek zvati dom, zauvijek. Da pozdravim kolege i prijatelje koje nikada neću prestati zvati FRATELLI. Sve do kraja, zauvijek vaš, Gianluigi Buffon", poručio je golman Juventusa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.