Prvi odgovor je negativan

Salihamidžić pregovara u Leverkusenu: Na stolu je 60 miliona eura

Midhat Šljivak

Sportski direktor minhenskog Bayerna Hasan Salihamidžić dobio je novi zadatak.

Njemački prvak u svojim redovima želi vidjeti fudbalera Bayera iz Leverkusena Leona Baileyja, te su Apotekarima uputili zvaničnu ponudu od 60 miliona eura i na Salihamidžiću je da pokuša dogovoriti ovaj posao.

Međutim, rukovodstvom tima iz Leverkusena je ovu ponudu odbilo. Oni žele više novca za 20-godišnjeg fudbalera koji igra zaista fantastičnu u dresu Bayera i pokušavaju zaraditi barem 100 miliona eura.

Bailey je u januaru 2017. godine stigao u ovaj tim iz belgijskog Genka za svega 13,5 miliona eura. U Bundesligi je potpuno eksplodirao i privukao je veliku pažnju na sebe.

Interes za njegovim uslugama pokazuje i madridski Real, a interesantno je da na stolu ima i ponude od tri reprezentacije. U nacionalnom timu ga želi zemlja u kojoj je rođen Jamajka, te selekcije Engleske i Njemačke.

Ove sezone Bailey je u 34 odigrana meča postigao 12 golova uz šest asistencija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.