Foto: EPA

Chelsea pobijedio Manchester United

Conte nadmudrio Mourinha, penal odlučio osvajača FA Kupa

Midhat Šljivak

Londonski Chelsea osvajač je FA Kupa za sezonu 2017/2018. Plavci su danas na Wembleyju u velikom finalu savladali Manchester United sa 1:0 i po osmi put su podigli trofej u FA Kupu.

Chelsea je dobro ušao u meč i u 11. minuti su prvi put prijetili. Hazard je šutirao, ali De Gea je siguran.

Ipak, u 23. minuti Plavci iz Londona dolaze do vodstva. Phil Jones je srušio Edena Hazarda, sudija pokazuje na bijelu tačku, a siguran izvođač je upravo Belgijanac za prednost od 1:0.

Većim dijelom prvog dijela viđena je velika taktička bitka, a United je zaprijetio tek u finišu prvog dijela kada je Jones šutirao glavom, ali je promašio gol Chelseaja.

Nastavak donosi monogo bolji meč. United je krenuo po izjednačenje, Courtois je zaustavio Rashforda u 58. minuti, a šest minuta kasnije poništen je gol Phila Jonesa.

U 72. minuti Chelsea je mogao riješiti pitanja pobjednika. Marcos Alonso je bio sam pred De Geom, ali je šutirao pravo u španskog golmana.

Već u narednom napadu Courtois zaustavlja ponovo Rashforda i ponovos pašava Plavce. Odbranio je belgijski golman i šut Matića u 82. minuti, ali do kraja ništa nisu uspjeli napraviti.

Ostalo je za 1:0 za Chelsea, te je Antonio Conte ovog puta nadmudrio velikog rivala na drugoj strani Josea Mourinha.

FA Kup, finale:

Chelsea - Manchester United 1:0 (Hazard 23'p)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.