Penal za Bayern, ipak, nije dosuđen

Tek sada je jasno zašto se Salihamidžić onoliko ljutio

Edmir Škorić

Bayern je jučer poražen s 3:1 u Berlinu u finalu Njemačkog kupa od Eintracht Frankfurta.

Niko Kovač je protiv novog kluba stigao do trofeja, a za Frankfurt je ovo prvi poslije 30 godina. Pogotke u pobjedi Kovačeve ekipe postigli su Ante Rebić (2) i Mijat Gaćinović, dok je Robert Lewandowski postigao utješni gol za Bavarce.

Dosta polemike izazvala je odluka sudije Felixa Zwayera u 94. minuti da ne svira penal za Bayern, nakon što je Boateng očigledno udario po nozi Martineza.

Nakon što je uz pomoć VAR-a pregledao nekoliko puta sporni trenutak, Zwayer je odlučio da ne pokaže na penal, što je razbijesnilo sve u Bayernu, posebno sportskog direktora Hasana Salihamidžića. Inače, sporni trenutak dogodio se pri rezultatu 2:1 za Frankfurt.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.