Salihamidžić ljut, Kovač sretan i tužan

Bayern ostao bez Kupa

Salihamidžić ljut, Kovač sretan i tužan

E. Škorić

Bayern je poražen od Frankfurta s 3:1 u finalu Kupa Njemačke u Berlinu.

U Bayernu su za plan imali duplu krunu, no nogometaši Frankfurta potrudili su se da zaustave prvaka u borbi za Kup.

Ante Rebić s dva i Mijat Gaćinović s jednim golom osigurali su Frankfurtu novi trofej u Kupu, a Bayern će se morati zadovoljiti 'samo' naslovom njemačkog prvaka.

"Moramo iskoristiti naše šanse. Imali smo četiri-pet prilika u prvom dijelu, a u drugom smo dominirali mada je bilo malo manje šansi", rekao je direktor Bayerna Hasan Salihamidžić, pa je dodao:

"Frankfurt je pokšao uništiti našu igru i danas je uspio da se suprostavi, ali sudija nije vidio penal kod 1:2".

"Drago mi je što smo nakon trideset godina osvojili trofej. Momčad je to zaslužila. Bayern je uvijek favorit, ali mi smo na kraju osvojili trofej", rekao je junak Eintrachta Rebić.

Niko Kovač (trener Eintracht Frankfurt):

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

„Nogomet piše najbolje priče. Sretan sam. Tužan sam što sada moram da odem, čak i ako znam da idem u veliki klub kao što je Bayern. Ako se momci budu držali skupa, Frankfurt će imati velike šanse i u sljedećoj sezoni".

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti