Ponovo oblači dres Plemića

Goran Karačić se vraća u Premijer ligu?

Samir Mlaćo

Nogometaši Zrinjskog danas će u posljednjem kolu ove sezone Premijer lige BiH ugostiti Krupu, a nakon toga će uslijediti proslava titule prvaka, treće uzastopne popularnih Plemića.

Zrinjski je i ove sezone pokazao najviše, a u danas će posljednju utakmicu u dresu sa lentom ubilježiti golman Kenan Pirić koji je već ranije dogovorio saradnju sa slovenskim Mariborom.

Tako će u Zrinjskom u ljetnom prelaznom roku sigurno pokušati pronaći zamjenu za Pirića, a kako saznaje SportSport.ba nova 'jedinica' Mostaraca bi mogao postati Goran Karačić, koji je i ponikao u Zrinjskom, a u sezoni 2015/16 osvojio je titulu prvaka sa ovim klubom.

Nakon toga odlučio se na odlazak u turski Adanaspor, da bi posljednju polusezonu proveo na posudbi u njemačkom SV Sandahusenu.

U Zrinjskom su zainteresirani za njegove usluge s obzirom da su im poznate njegove kvalitete, a kako saznajemo ni sam Karačić ne bi imao ništa protiv povratka u Mostaru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj 21-godišnjak koji je pet puta nosio dres mlade reprezentacije BiH ugovor sa Adanasporom imao do ljeta 2020. godine, pa bi u Zrinjski vjerovatno došao na novu posudbu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.