Prvak BiH uvjerljiv, Filipović najbolji strijelac

Plemići proslavili novi naslov: Zrinjski razbio Krupu za kraj sezone!

Midhat Šljivak

Zrinjski je u posljednjoj utakmici sezone dočekao Krupu i na kraju je slavio pobjedu sa uvjerljivih 4:0.

Novi-stari šampion BiH je potpuno nadigrao protivnika i na pravi način je završio ovu sjajnu sezonu.

Već u trećoj minuti su došli do prednosti. Sjajnu akciju okončao je Miloš Filipović golom za 1:0, čime je fudbaler Plemića postao najbolji strijelac lige.

Samo osam minuta kasnije novi gol u mreži Krupe. Nova lijepa akcija gostiju donijela je prvi gol sezone za Bencuna koji u 11. minuti pogađa za 2:0 na asistenciju Filipovića.

Nastavili su se napadi Zrinjskog. Stvarale su se šanse pred golom Krupe, a do trećeg gola tim stižu u 32. minuti. Todorović je prošao po lijevoj strani, uposlio je Handžića koji pogađa za rezultat prvog dijela od 3:0.

Nastavak meča je ponudio nešto mirinu igru. I Krupa je u nekoliko navrata zaprijetila golu Zrinjskog, gdje je stajao Soldo koji je zamijenio Pirića koji je uz ovacije napustio teren.

Uspio je u 71. minuti domaći tim postići još jedan pogodak. Filipović je pobjegao odbrani Krupe i prekrasnim lobom je postavio konačan rezultat meča od 4:0 i zvanična proslava titule je mogla početi.

Liga za prvaka, 10. kolo:

Zrinjski - Krupa 4:0 (Filipović 3', 71', Bencun 11', Handžić 32')

ZRINJSKI: Pirić, Galić, Barišić, Čirjak, Handžić, Pezer, Stojkić, Todorović, Jakovljević, Bencun, Filipović.

KRUPA: Fejzić, Galešić, Makitan, Dujaković, Guskić, Mirosavljević, Aleksić Milanović, Ilić, Banović, Marjanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.