Tome Kitanovski (plavi dres). Foto: Luka Krušec

Na zimu trebao pojačati Plemiće

Kitanovski iz drugog pokušaja Pod Bijelim brijegom?

Samir Mlaćo

U Mostaru je jučer bila slavljenička atmosfera. Zrinjski je savladao 4:0 Krupu te proslavio novu titulu prvaka, treću uzastopnu.

Nakon meča nastalo je veliko slavlje igrača i navijača popularnih Plemića, a sigurno je da će na ljeto Zrinjski doživjeti određene promjene u igračkom kadru.

Kenan Pirić je jučer odigrao posljednju utakmicu u dresu sa lentom i sada će se priključiti svom novom klubu Mariboru, a postoji mogućnost odlaska i Nemanje Bilbije, prvog strijelca lige Miloša Filipovića...

Blaž Slišković vjerovatno neće žuriti sa pojačanjima, a neslužbeno saznajemo da bi nova lasta Pod Bijelim Brijegom mogao biti 26-godišnji Makedonac Tome Kitanovski.

Kitanovski je na kraju ove sezone postao slobodan igrač s obzirom da je sporazumno raskinuo ugovor sa Slaven Belupom, a prije toga je nosio dres Istre, Mladosti, Voždovca, rumunske Craiove, Pelistera..

Na zimu je Kitanovski trebao doći u Mostaru, ali se na kraju odlučio za nešo bolju finansijsku ponudu Belupa, a sada u Zrinjskom vjeruju da će iz drugog puta pojačati njihove redove.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Slobodan sam nogometaš. O prelasku u Zrinjski pričalo se još na zimu, pa vidjećemo sada šta će se desiti", kratko je kazao Makedonac za SportSport.ba.

Treba istaći da je Kitanovski upisao i jedan nastup za "A" reprezentaciju Makedonije, pet za mladu selekciju te zemlje, te četiri za juniorsku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.