Dupla kruna za Modre

Hajduk bez trofeja, Dinamo osvojio Kup Hrvatske

Endin Čaušević

Fudbaleri Dinama večeras su u finalu Kupa Hrvatske sa 1:0 savladali ljutog rivala Hajduk i tako s duplom krunom završili sezonu.

Dinamo i Hajduk finalni meč Kupa Hrvatske igrali su u Vinkovcima, a na kraju meča slavili su igrači s Maksimira. U prvom poluvremenu vidjeli smo nekoliko sjajnih prilika na obje strane. Najbolju šansu za Dinamo imao je Hajrović kada je pogodio stativu.

Trenutak koji je odlučio finalnu utakmicu desio se u 55. minuti kada je Gavranović zatresao mrežu Hajduka za 1:0. Ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat utakmice iako su Splićani u finišu propustili nekoliko sjajnih prilika.

U ekipi Dinama bh. fudbaler Izet Hajrović igrao je do 70 minute, dok je Amer Gojak odigrao cijeli meč. S klupe je u finišu utakmice ušao i Armin Hodžić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.