Za Nobelovu nagradu za mir

FK Sarajevo poziva na podršku prijatelju Vincenta Tana

O. Lekić

Nobelovu nagradu za mir mogao bi dobiti premijer Malezije Mahatir bin Muhamed koji je u svojoj 93. godini ponovo postao premijer Malezije.

U Maleziji je pokrenuta peticija, a zanimljivo da je Mahatir veliki prijatelj većinskog vlasnika FK Sarajevo Vicenta Tana i Bosne Hercegovine.

Po drugi put je bio izabran za premijera nakon što je godinama bio van politike, a dobio je povjerenje od strane vladajuće političke elite u toj zemlji, kao i stranki opozicije.

Zanimljivo da je Mahatir od mnogih prozvan "Nelson Mandela Malezije", a incijativa je pokrenuta zbog mišljenja velikog broja stanovnika ove zemlje da njegov povratak znači bolje sutra za Maleziju.

Peticiju je do sada potpisalo više od 35.000 učesnika. Zanimljivo da je i FK Sarajevo pozvalo sve zainteresirane da potpišu ovu peticiju. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti