Dolazi i Matej Rodin?

Zrinjskom interesantan Petar Bojo · Saznajemo

Samir Mlaćo

Zrinjski se jučer razišao sa Nerminom Jamakom koji više neće biti stanovnika Mostara, a ovih dana Pod Bijelim Brijegom očekuju i nova pojačanja.

Kako saznajemo, Plemići su zainteresirani za 20-godišnjeg Petra Boju, koji je ove sezone nosio dres Viteza te postigao pet pogodaka u Premijer ligi, čak četiri u posljednjih pet kola.

Bojo je nekadašnji kadetski i juniorski reprezentativac naše zemlje, nosio je i dres Širokog Brijega, te mlade selekcije češke Jihlave, a radi se o veoma kvalitetnom nogometašu koji je u posljednjim utakmicama Viteza pokazao raskošan talenat.

Na kraju ove sezone istekao mu je ugovor sa Vitežanima, te sigurno neće nositi dres ovog kluba u novoj sezoni. Da li će se transfer realizovati ostaje nam da vidimo, a Blaž Slišković je i protekle sezone pokazao da vjeruje mladim igračima.

Također, blizu dresa novog-starog prvaka BiH je defanzivac GOŠK-a Matej Rodin (22) koji iza sebe ima sjajnu polusezonu u dresu GOŠK-a.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rodin se dopao šefu struke Plemića Blažu Sliškovića koji to nije sakrivao i vjerovatno da će se ovaj transfer u narednim danima i ostvariti.

Vrijedi dodati da je ugovor sa Zrinjskim jučer produžio Advan Kadušić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.