Finale BBL lige

Alba povela u finalu

Berlinska Alba breakom je otvorila finalnu seriju doigravanja njemačke košaraške lige. 

Momčad Aita Garcije Renensesa je nakon produžetka slavila sa 106:95 i nije mogla na bolji način otvoriti ovu seriju protiv favoriziranih Bavaraca.

Već na poluvremenu berlinski klub je na krilima sjajnog Grigonisa (30 koševa) imao osam poena viška, no Đedović (18) i suigrači vratili su se u utakmicu koja je na kraju poslije velike drame otišla u produžetak.

Gdje je stao Grigonis nastavili su Butterfield (19), Clifford i Sikma, svaki sa po 13 poena i breaknuli Bayern na njegovom terenu.

Uz Đedovića kod domaćina dobri su bili još Barthel sa 17 i Jović sa 16 poena, a po 13 su dodali Lučić i Cunningham. Slijedeća utakmica igra se također u Minhenu za dva dana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.