Đedović dvocifren, Bayern u polufinalu prvenstva
Foto: Epa

12 poena bivšeg bh. reprezentativca

Đedović dvocifren, Bayern u polufinalu prvenstva

M. Šljivak

Minhenski Bayern savladao je večeras na svom terenu ekipu Frankfurta rezultatom 90:70, te je ukupnim rezultatom 3:2 prošao u polufinale košarkaške Bundeslige.

Bayern je u ovoj seriji gubio sa 2:1, Frankfurt je imao meč loptu na svom parketu prije dva dana, ali je nisu iskoristili.

Večeras su krenuli jako dobro u utakmicu. Stvorili su deset poena prednosti (16:26) nakon prve dionice, ali se do poluvremena dogodio preokret i Bayern je otišao na odmor sa vodstvom 39:37.

Nastavak meča donosi potpunu kontrolu igre ekipe Bayerna. Bez većih problema su završili posao, te je tim Dejana Radonjića prošao u polufinale Bundeslige. Tamo ih čeka duel sa velikim rivalom Bambergom i to će biti finale prije finala.

Nekadašnji reprezentativac BiH Nihad Đedović odigrao je solidan meč za Bayern. Ubacio je 12 poena za 29 minuta na parketu, iako šuterski nije bio previše raspoložen (3/10), a ovom učinku je dodao pet skokova i tri asistencije.

Stefan Jović je sa 19 poena, 10 asistencija i sedam skokova predvodio Bavarce, dok je isti broj poena na drugoj strani ubacio Quantez Robertson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi