(Foto: UEFA) Svoju bogatu fudbalsku karijeru Nusmir Fajić je odlučio nastaviti u Veležu. Korpulentni napadač je u protekloj sezoni Premijer lige uspio postići sedam golova.

Veliko pojačanje za mostarski klub

Velež napada Premijer ligu: Iskusni golgeter potpisao za Rođene! · Zvanično

FK Velež očigledno ima ozbiljne namjere za narednu sezonu Prve lige FBiH, a novo pojačanje govori da se Rođeni spremaju "napasti" Premijer ligu.

Naime, od danas je iskusni Nusmir Fajić i zvanično novi igrač Veleža. Podsjetimo, Fajić je protekle sezone nosio dres Krupe, te je na 19 premijerligaških mečeva postigao sedam golova.

Iako se Fajić u proteklim danima u različitim špekulacijama pominjao kao moguće napadačko riješenje za neke premijerligaše, Velež je obavio odličan posao i uspio privući ovog korpulentnog golgetera u Mostar.

Inače, Fajić je u svojoj bogatoj karijeri, osim Krupe, nastupao još i za rumunksu Craiovu, kineski Xinjiang Tianshan Leopard, Vitez, Dinamo Minsk, Maribor, Muru, Travnik, Rudar Prijedor i gradačačku Zvijezdu. U svojim vitrinama ima tri trofeja prvaka Slovenije, sva tri osvojena sa Mariborom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.