Velež golovima Ovčine i Ćosića savladao Jedinstvo

Duel bivših premijerligaša

Velež golovima Ovčine i Ćosića savladao Jedinstvo

Današnjim utakmicama 30. kola spuštena je zavjesa na još jednu sezonu u Prvoj ligi FBiH.

U posljednjoj utakmici sezone Velež je na domaćem terenu ugostio Jedinstvo, a duel nekadašnjih premijerligaša završen je rezultatom 2:0 u korist mostarskog kluba.

Rođeni su krenuli ofanzivno od samog starta i diktirali tempo igre, a prvu veliku šansu imali su već nakon deset minuta igre, kada je Mujezinović šutirao tik pored gola gostiju iz Bihaća.

Samo šest minuta kasnije u prilici se našao i Behram, čiji udarac je odbranio golman Jedinstva, no već u sljedećem napadu Đurić je savladan. Za vodstvo je zbacio Ovčina na ubačaj Kuduzovića.

Do odlaska na odmor zaprijetilo je i Jedinstvo preko Radosavljevića, no promjene rezultata nije bilo.

U drugom poluvremenu ista slika na terenu. Domaći su imali inicijativu, stvarali su šanse, a to im se isplatilo u 75. minuti kada je prednost udvostručio Ćosić. To je, ispostavit će se, bio ujedno i posljednji gol na meču.

Prva liga FBiH, 30. kolo:

Velež - Jedinstvo 2:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Velež: Bobić, Mešanović, Zvonić, Mujezinović, Ćosić, Behram, Ovčina, Brandao, Kuduzović, Ferreyra, Ojeda.

NK Jedinstvo: Đurić, Petrović, Jašarević, Nuhanović, Vučić, Nuspahić, Dizdarić, Hodžić, Radosavljević, Jazvin, Remić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi