Uporna Gran Canarija ipak "pala" na svom parketu

Real neokrznut u sedmom uzastopnom finalu

U večerašnjem drugom susretu polufinala španjolskog prvenstva Real je pobijedio domaćina Gran Canariju rezultatom 99-92 i plasirao se u sedmo uzastopno finale Endesa lige. 

Nakon izjednačenog prvog poluvremena, u drugom gosti ubacuju u brzinu više predvođeni Rudyjem i Carrollom, te ulaze u zadnjih 10 minuta sa prednošću od 8 poena.

U četvrtoj četvrtini, domaćini su uspjeli prići na 2 koša razlike 54 sekunde do kraja ali njihove nade trojkom gasi Jeffrey Taylor.

Kod gostiju spomeni Rudy i Carroll su ubacili 21 odnosno 17 poena dok su ujednačen napad domaćina predvodili Baez sa 17 i Aguilar sa 15 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.