Mladi vezista blizu bivšeg evropskog prvaka

Bundesliga

Rosenthal blizu Borussije

Prema pisanju Bilda Borussia Dortmund je vrlo blizu potpisivanja ugovora s 23-godišnjim veznjakom Hanovera Janom Rosenthalom.

Rosenthal je proizvod Hanoverove škole nogometa, a u prethodne dvije godine je odigrao oko 50 utakmica u Bendesligi, što nije prošlo  nezapaženo.

Pored dortmundskog tima za njegove usluge je ozbiljno zainteresovan i Werder Bremen. Ipak, zbog odličnih odnosa koji vladaju između Borussije i Hanovera Rosenthal je mnogo bliži Dortmundu.

Njegov ugovor s Hanoverom ističe u junu naredne godine, tako da će ga Hanover morati prodati u januaru ukoliko ne želi da im u junu ode bez odštete.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.