Trener Zrinjskog gostovao na HRT-u

Slišković Stankoviću: Da li se u Hrvatskoj svi vole?

Šef stručnog štaba aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine, Zrinjskog, Blaž Slišković gostovao je danas u emisiji "Nedjeljom u dva" koja se prikazuje na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT). 

Tom prilikom Slišković je između ostalog rekao da se 'mi u Bosni i Hercegovini ne volimo, ali moramo živjeti skupa'. Također, trener Zrinjskog je poručio da bi jednog dana, ako bi se ukazala prilika, pristao voditi mostarski Velež.

"Ja sebe doživljavam kao Hrvata iz Hercegovine, Ponosim se time što sam iz Hercegovine. Meni smatra to što ljudi gledaju Mostar po lijevoj i desnoj strani, odnosno 'oni i mi', to je jedan grad. Ipak, ja nrazumijem sve one koji zbog rata ne mogu shvatiti da naprimjer za mene ne postioji lijeva ili desna strana i da ja ne pravim razliku. Kuća u kojoj sam se ja radio i u kojoj mi majka živi pripada dijelu u kojem su Bošnjaci. Ja tamo idem svaki dan, sjedim sa ljudima, pijem kafu i ponašam se sasvim normalno. Pristao bih biti trener Veleža kada bi se mnoge stvari poklopile", rekao je Slišković i onda mu je postavljeno pitanje da li se u BiH svi građani vole:

"Da li se u Hrvatskoj svi građani vole?", upitao je Slišković voditelja, pa dodao: "Naravno da se ni u BiH ne volimo, ali moramo živjeti skupa. Hajmo se poštivati, ako se već ne možemo voljeti. Niko ne traži da se svi grle. Dopusti mi da ja razmišljam na jedan način, da imam svoje pismo, institucije i govor i ja ću tebi isto, pa hamo sarađivati", rekao je između ostalog Slišković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Cijeli intervju možete pogledati u video zapisu ispod teksta:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.