Istekao mu ugovor

Ćorić napustio Pecaru: Zadovoljstvo je bilo nositi plavo-bijeli dres

Josip Ćorić u narednoj sezoni neće nastupati za Široki Brijeg.

Nekadašnjem mladom reprezentativcu naše zemlje je istekao ugovor sa Širokim Brijegom, a kako se s klupskim rukovodstvom nije dogovorio oko nastavka saradnje, napustio je Pecaru.

"O sezoni provedenoj u Širokom Brijegu mogu reći samo sve najbolje, kako o samom klubu, tako i o gradu i njegovim stanovnicima. Na poseban se način zahvaljujem upravi, stručnom štabu i svojim dojučerašnjim suigračima te svim navijačima", kazao je Ćorić za klupsku stranicu, te dodao:

"Uživao sam na Pecari, zadovoljstvo je bilo nositi plavo-bijeli dres. Osobno mislim kako smo mogli puno više da su nas povrede zaobišle, ali eto, ako ništa, ponovno smo izborili Evropu", poručio je Ćorić koji je u dresu Širokog Brijega odigrao 24 utakmica, postigao četiri pogotka i upisao tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iz Širokog Brijega su također saopštili kako će plavi-bijeli tokom pripremnog perioda, prije početka prvog meča u kvalifikacijama za Evropsku ligu, odigrati dvije prijateljske utakmice. Prva provjera je zakazana za 22. juni protiv GOŠK-a, dok će sedam dana kasnije izabranici Borisa Pavića odmjeriti snage protiv Željezničara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.