Lopetegui tek imenovan, a već problemi i to zbog izjave

Edmir Škorić

Julen Lopetegui danas je imenovan za trenera Real Madrida, čije kormilo će preuzeti po završetku Svjetskog prvenstva.

Lopetegui je nasljednik Zinedinea Zidanea i nekako neočkivano je on "taj", ali navijači kraljevskog kluba mu ne praštaju tek tako lako jednu izjavu koja se tiče indirektno i Cristiana Ronalda.

"Leo Messi je najbolji nogometaš u historiji ove igre, on zna kako da se adaptira svakom timu. Argentina će se sa njim boriti za titulu", izjavio je ranije Lopetegui.

Radi se o bivšem golmanu Reala i Barcelone, smatralo se da je više naklonjen Kataloncima, a koliko će se to na kraju odraziti na rezultate i cjelokupnu sliku u Madridu ostaje da vidimo.

S Realom je potpisao na tri godine ugovor, ali prvobitno mora da odradi Svjetsko prvenstvo sa Španijom, s kojom namjerava napasti zlato u Rusiji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.