Sjećate li se šta je Roy Keane rekao kada je Real platio 95 miliona za Ronalda?

Tada su mu se svi smijali

Sjećate li se šta je Roy Keane rekao kada je Real platio 95 miliona za Ronalda?

Endin Čaušević

Jedan od najboljih fudbalera svijeta Cristiano Ronaldo na današnji dan prije devet godina napustio je Manchester United i karijeru je nastavio u Real Madridu.

Kraljevski klub je na ljeto 2009. godine izdvojio oko 95 miliona eura za portugalskog igrača što je tada bio apsolutni rekord. Mnogi su mislili da je Real Madrid pretjerao što je izdvojio toliko novac za Portugalca, ali danas sigurno misle drugačije.

Ipak, nekadašnji igrač Crvenih đavola Roy Kean je tada vjerovao da je Real morao platiti još više za Ronalda, te da ga je doveo za "bagatelu". Mnogi su se tada smijali Keanu, ali devet godina kasnije jasno je da je kraljevski klub napravio jedan od najboljih poslova u svojoj historiji.

"Tako je to u fudbalu, uvijek je borba za najbolje igrače. Ljudi govore da su ga platili 95 miliona eura i sada kada gledam neke druge igrače mislim da je to premalo za njegove kvalitete. On je najbolji igrač svijeta i Real je napravio odličan posao što ga je doveo za tako malo para", govorio je prije devet godine Roy Keane.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi