Bivši trener Bursaspora

Čelik dobio novog trenera: Ornek potpisao trogodišnji ugovor

Čelnici bh. premijerligaša Čelika i zvanično su riješili pitanje novog trenera za narednu sezonu.

Kao što je SportSport.ba i najavio krajem prošlog mjeseca, klupu crno-crvenih će preuzeti 52-godišnji turski strateg Adnan Ornek, koji je sa zeničkim klubom danas potpisao trogodišnji ugovor.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Ornek je imao priliku voditi samo Bursaspor, a u ovom turskom klubu, za koji je svojevremeno i igrao, radio je i kao koordinator u omladinskim kategorijama.

Ornek je na stadionu Bilino polje danas predstavio vizije i planove, vezano za naredni period, a u klubu su uvjereni da će Čelik pod njegovim vodstvom bilježiti znatno bolje rezultate nego u bliskoj prošlosti.

U narednim danima se očekuje i zvanična promocija Orneka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.