Jamak je i prije devet godina nosio crno-crveni dres, tako da mu nije nepoznato kako je igrati na Bilinom polju

Na listi želja i Okić, Crnkić, Karić...

Nermin Jamak danas na završnim razgovorima oko dolaska u Čelik

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika od ponedjeljka se nalaze u punom trenažnom procesu. Glavni trener Adnan Örnek, zajedno sa svojim pomoćnicima Soknanom, Hrnjićem i Hrustanovićem nametnuo je žestok ritam rada, tako da Zeničani dva puta dnevno treniraju na terenima u Zenici.

Klub s Bilinog polja iz dana u dan sve je jači, tako da se do kraja sedmice očekuje i da se kompletira ekipa, kojoj će se na pripremama u Turskoj priključiti još par igrača, a između ostalog i Nigerijac Pascal Okoli, koji je u prošloj sezoni pobrao velike simpatije na Bilinom polju.

Od mogućih pojačanja, kako SportSport.ba saznaje sutra će na Bilino polje na završne razgovore doći 31-godišnji veznjak Nermin Jamak. Ovom nogometašu istekao je ugovor s mostarskim Zrinjskim, gdje je u prošloj sezoni ubilježio 16 nastupa, te je uveliko sudjelovao u odbrani naslova prvaka BiH. Jamak je sigurno igrač, koji u Čeliku može donijeti prevagu u veznom redu, jer njegovi igrački kvaliteti nisu nikada bili upitni. U prilog mu ide svakako što ima iskustva igranja u crno-crvenom dresu, jer je prije devet godina nosio crno-crveni dres, kada se Čelik grčevito borio za opstanak.

Šef struke Adnan Örnek želi Nermina Jamaka na Bilinom polju, kao i Nermina Crnkića, Ševku Okića i Mahira Karića, s kojima su također obavljeni razgovori i velika je vjerovatnoća da u narednim danima, neko od nabrojanih stigne na Bilino polje.

Nema sumnje da će Čelik u narednoj sezoni imati respektabilnu ekipu, koja se ne bi trebala boriti za opstanak, što bi svakako bio pomak. Zeničani će najviše problema imati sa sastavljanjem zadnje linije, koja je bila i najgori dio tima u prošloj polusezoni. Vidjet ćemo na koji će način ljudi iz Čelika riješiti pitanje stopera, ali i još jednog lijevog, te desnog beka, s kojim bi se kompletirala zadnja linija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.