Dilaver je prije dvije sezone bio prvi strijelac Čelika, a prošle je bio prvi topnik Mladosti iz Doboja kod Kaknja

Zenička djeca se vraćaju u matični klub

Dilaver i Grahovac na korak od potpisa za NK Čelik · Saznajemo

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika pripremaju se za narednu sezonu Premijer lige BiH u kojoj ne žele da se bore za opstanak. Nakon dolaska Anela Dedića, Ivana Livaje i Branislava Ružića, crno-crveni su blizu angažovanja još dvojice kvalitetnih nogometaša.

Kako saznaje SportSport.ba usmeno je sve dogovoreno s Harisom Dilaverom i Vladimirom Grahovcem, oko njihovog povratka u matični klub. Dilaver je u prošloj sezoni bio prvi strijelac Mladosti iz Doboja kod Kaknja, dok je Vladimir Grahovac posljednje dvije sezone nastupao za tuzlansku Slobodu.

S Dilaverom, Nikolićem i Jurinom, Zeničani će imati kvalitetne opcije u samom vrhu napada, dok je Grahovac veznjak, koji može igrati na svim pozicijama u veznom redu, ali po potrebi i ofanzivnije.

Zvaničan potpis ugovora Dilavera i Grahovca za NK Čelik očekuje se u narednim danima, te još nekoliko kvalitetnih nogometaša. Nema sumnje da će Zeničani imati respektabilan tim u narednoj sezoni, te da se više neće boriti za opstanak u Premijer ligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.