Haurdić ima novi klub

Od pojačanja Sarajeva do pete lige u nekoliko godina

Anes Haurdić je ime fudbalera koji je dobro poznato svim ljubiteljima fudbala u našoj zemlji. Riječ je o nekadašnjem mladom reprezentativcu BiH koji je najveći dio karijere proveo u BHT Premijer ligi BiH, a fudbalski put sada ga je odveo u Njemačku, i to u tamošnju - petu ligu.

Nakon što je u proteklih godinu dana bio bez angažmana, 28-godišnji Haurdić je odlučio otići u Njemačku, a klub za koji će igrati narednom periodu je Sportfreunde Siegen s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor.

U ovom petoligašu Haurdić je najprije boravio na probnom radu, a ono što je pokazao kroz treninge i kontrolne utakmice je zadovoljilo stručni štab, koji mu je potom ponudio ugovor.

Haurdić je, podsjetimo, u našoj zemlji igrao za Velež, Čelik, Slobodu i Sarajevo gdje je najavljen kao veliko pojačanje, a jedno vrijeme je 'fudbalski hljeb' zarađivao i u Češkoj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.