Zvanično: Haurdić i Marković novi igrači Čelika

Kako je SportSport.ba i najavio

Zvanično: Haurdić i Marković novi igrači Čelika

D. Kurbegović

U NK Čelik rade na popunjavanju igračkog kadra s iskusnim igračima koji bi trebali biti od pomoći u borbi za opstanak. To je ujedn oi realnost za crno-crvene u narednoj sezoni, obzirom da su klub napustili najbolji igrači. 

Nakon angažovanja Jasmina Smrike i Danijala Brkovića, danas su još dvojica igrača zvanično postali igrači kluba s Bilinog polja.

Riječ je o Anesu Haurdiću  26-godišnjem ofanzivcu koji je nekada  slovio za najboljeg igrača mlade reprezentacije u vrijeme Branimira Tulića. Njegov dalji iskorak u karijeri pokvarila je teška povreda nakon koje se nikada nije vratio na nivo nogometa koji je igrao prije pet-šest godina.  Poslije epizode u Češkoj, gdje je nastupao za Jablonec i Znojmo, vratio se u BiH potpisavši za Velež. Nakon toga nastupao je i za Sarajevo, a posljednjih pola godine proveo je u tuzlanskoj Slobodi. Haurdić je s Čelikom potpisao ugovor na godinu dana.

Drugi igrač je Bojan Marković, 30-godišnji defanzivac, koji ima veliko iskustvo igranja u Premijer ligi i inostranstvu. U karijeri je u Premijer ligi nastupao za Čelik, Mladost, Rudar, Borac i Slaviju, dok je nekoliko godina s uspjehom igrao u Azerbejdžanu, Grčkoj, Izraelu, Rusiji i Rumuniji. Posljednjih pola godine nastupao je za Slaviju, s kojom nije uspio da izbori opstanak u Premijer ligi. Marković je također, kao i Haurdić potpisao ugovor na godinu dana.

U narednim danima očekuje se i dolazak Branislava Arsenijevića desnog beka iz Slavije, te Mahira Karića veznjaka Olimpica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čini se da će Čelik najviše problema imati na golmanskoj, te poziciji lijevog bočnog. Za poziciju čuvara mreže trenutno konkurišu samo dva golmana Semir Bukvić i Aid Vehabović, dok na poziciji lijevog beka, šef struke Kemal Alispahić trenutno nema nijednog nogometaša.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi