Juve želi da ih zadrži

Nove ponude za Pjanića i Khediru

Edmir Škorić

Juventus ne želi da izgubi dvojicu veznjaka, pa im je spremio nove ugovore.

Pjanić se povezivao s Barcelonom u posljednje vrijeme i smatralo ga se nasljednikom Andresa Inieste, no Katalonci su kasnije demantovali da će dovesti bh. reprezentativca.

Juventus također odbija da proda Pjanića, a prema Gazzamercatu, prvak Italije mu je ponudio novi ugovor do ljeta 2022. godine, te bi Pjanić dobio povećanje i godišnje bi mu pripalo šest miliona eura.

Time bi postao jedan od najplaćenijih veznjaka u Seriji A, dok bi iskusnijem Samiju Khediru Juventus također dao povišicu, ali i ugovor za godinu dana manji, odnosno do 2021. godine.

Pjanić i Khedira će ubrzo donijeti odluke, no sve su prilike da će i narednih sezona nositi dres Stare dame.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.