Sjajna partija bh. napadača

Smail Prevljak pogodio u pobjedi Salzburga nad Ufom

Smail Prevljak je nakon sjajnih igara na posudbi u Mattersburgu krajem maja ove godine potpisao novi ugovor sa svojim matičnim klubom Red Bull Salzburgom.

Čini se da će Prevljak naredne sezone nositi dres ovog austrijskog velikana, a danas je odigrao i pripremnu utakmicu protiv ruskog FK Ufa koju je njegov klub dobio sa 3:0.

Prevljak se nije našao u startnoj postavi Salzubrga za ovaj meč, ali kada je, još u prvom poluvremenu, ušao sa klupe pružio je sjajnu partiju.

Salzburg je poveo golom Zlatka Junuzovića u 18. minuti, da bi Austrijanci poveli sa 2:0 u 38. minuti. Smail Prevljak je odlično izveo slobodnjak, golman Ufe samo odbio loptu, a Onguene pogodio za 2:0.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Na odmor se otišlo vodstvom Salzubrga od 2:0, a onda u 52. minuti Prevljak kruniše svoju odličnu partiju golom za ubjedljivih i konačnih 3:0.

Ovo je bio prvi nastup Smaila Prevljaka za RB Salzburg od potpisivanja novog ugovora, tako da se može reći da je nova sezona odlično počela za ovog bh. reprezentativca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.