Plemići lagano protiv Radnika

Uspješna generalka Zrinjskog pred put u Trnavu

Fudbaleri Zrinjskog su danas odigrali generalku pred put u Slovačku i duel sa Spartakom iz Trnave. Protivnik je bio Radnik iz Bijeljine, a Plemići su rutinski došli do pobjede rezultatom 3:0.

Od samog starta utakmice, Zrinjski je nametnuo svoj tempo i počeo je stvarati prilike. Povremeno je prijetio i Radnik, ali se rezultat nije mijenjao sve do 35. minute kada su domaći stigli u vodstvo.

Lijepu akciju Zrinjskog završio je Filipović, koji je na asistenciju Bilbije pogodio za 1:0. Pred sami odlazak na odmor, tačnije u 45. minuti, Bilbija se upisao u strijelce i iz drugog pokušaja matirao Lučića te postavio rezultat prvog poluvremena - 2:0.

Igrao se 49. minut kada je Zrinjski stigao i do trećeg gola. Ponovo je strijelac bio Filipović, koji je time postavio konačan rezultat utakmice.

U drugom poluvremenu su obojica trenera napravila veliki broj izmjena i dala priliku svim igračima sa klupe. Zrinjski je i dalje imao više od igre, ali do četvrtog gola nisu uspjeli doći i ostalo je 3:0.

Podsjetimo, Zrinjski svoju prvu utakmicu protiv Spartaka iz Trnave igra 11. jula u Slovačkoj.

Prijateljska utakmica:
Zrinjski - Radnik 3:0

Zrinjski: Brkić, Galić, Jakovljević, Baširić, Stojkić, Čirjak, Rustemović, Filipović, Bilbija, Todorović, Aćimović

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik: Lučić, Vasić, Aleksić, Franić, Merajić, Mekić, Martinović, Glišić, Peco, Đelmić, Hadžić

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.