Karijeru nastavlja u Ukrajiini?

Koferi spakovani, Mehremić odlazi iz Željezničara

Epizoda Adija Mehremića u Željezničaru nije potrajala. Nakon šest mjeseci saradnje ovaj 26-godišnji fudbaler će napustiti Grbavicu i karijeru nastaviti u inostranstvu, a nova stanica u njegovoj karijeri će, gotovo pa sigurno biti ukrajinski Karpaty Lviv.

Partije koje je Mehremić pružao u plavom dresu nisu u potpunosti zadovoljile publiku na Grbavici, zbog čega je nerijetko bio izložen i velikim kritikama, a da se bliži njegov kraj u Željezničaru postalo je jasno nakon što je Slobodan Krčmarević saopštio kako ne računa na njegove usluge.

Premda se u međuvremenu Krčmarević predomislio, čelnici Željezničara su navodno spremni izaći u susret Mehremiću i pustiti ga u Karpaty Lviv koji mu je poslao konkretnu ponudu. Tako će ugovor između dvije strane uskoro biti raskinut, dok će se, s druge strane, Mehremić u narednim danima zaputiti ka Ukrajini za kada je planiran ljekarski pregled i potpis ugovora.

Ukoliko se cijeli posao na kraju realizuje, za Mehremića će to ujedno biti i transfer karijere. Radi se o jednom od najvećih ukrajinskih klubova koji svoje domaće utakmice igra na stadionu koji prima blizu 35.000 gledalaca i na kojem je održana ceremonija otvaranja Evropskog prvenstva 2012. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za ovaj klub svojevremeno je imao priliku igrati i Semir Štilić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.