Beganović će asistirati Šabiću na klupi ekipe iz Doboja kod Kaknja

Napustio Čelik i pridružio se ekipi iz Kaknja

Elvedin Beganović pojačao stručni štab Mladosti

Dino Kurbegović

Elvedin Beganović u narednoj sezoni asistirat će Nerminu Šabiću na klupi Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Ovu informaciju potvrdio je za SportSport.ba 46-godišnji stručnjak.

"Istina, Nermin Šabić i ljudi iz kluba su me pozvali da im se pridružim, dali su mi dobru ponudu koju jednostavno nisam mogao odbiti. Već sam radio u Mladosti, tako da poznajem klub i ljude. Nadam se da ćemo napraviti dobre rezultate", ističe Beganović.

Nije želio puno govoriti o razlozima odlaska iz Čelika.

"Ne želim da koga prozivam ili bilo šta ružno govorim, svi znaju da je Čelik moj klub, ali mislim da mi trener iz Zenice, koji smo uložili u sebe i naše licence nismo dovoljno cijenjeni. To je moj komentar i želim im sve najbolje, nadam se da će u narednoj sezoni biti mnogo bolji", kazao je za SportSport.ba Elvedin Beganović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zeničanin je kao trener radio u Čeliku u dva navrata, te Travniku, a također je dvije godine, vodio Mladost iz Doboja kod Kaknja. U svojoj igračkoj karijeri nastupao je za Čelik, Remscheid, Đerzelez, Erzurumspor, Sarajevo, te Travnik. Ubilježio je i tri nastupa za seniorsku selekciju BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.