Meč u Phoenixu

Mata spasio United poraza od Club Americe

Midhat Šljivak

Manchester United je američku turneju počeo sinoć u Phoenixu protiv meksičke ekipe Club America, a na kraju je tim Josea Mourinha odigrao meč bez pobjednika 1:1.

Imali su Crveni đavoli veliki broj šansi u ovom meču, posebno u prvom poluvremenu, ali su se na kraju jedva spasili poraza.

Mata je u prvom poluvremenu pogodio stativu, imao je Španac još jedan dobar pokušaj, a opasan je bio i Anthony Martial.

Sa druge strane dobro izdanje u prvom poluvremenu imao je golman Uniteda Lee Grant koji je odbranio nekoliko opasnih udaraca, a nakon 45 minuta igre u Phoenixu golova nije bilo (0:0).

Jose Mourinho je u nastavku napravio određene promjene u timu, ali je Club America ipak prva stigla do vodstva. Martin je u 59. minuti prekrasno pogodio za prednost od 1:0.

Ipak, u 78. minuti United je poravnao. Udarac Mate prolazi kroz noge golmanu meksičkog tima i to je bilo konačnih 1:1.

Manchester United je nastupio u ovom sastavu: Grant (Pereira 46), Valencia (Fosu-Mensah 46), Bailly, Smalling, Shaw (Greenwood 75), Herrera, McTominay (Tuanzebe 86), Pereira, Mata (Gomes 86), Mitchell (Darmian 60), Martial (Chong 60).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.