UFC Hamburg

Hadžović preko favorizovanog Nijemca do nove UFC pobjede

Midhat Šljivak

MMA borac iz BiH Damir Hadžović savladao je večeras na UFC eventu u Hamburgu domaćeg borca Nicka Heina podijeljenom odlukom sudija.

Iako je Hadžović u ovaj meč ušao kao autsajder protiv 34-godišnjeg Nijemca na kraju su sudije nakon tri runde veoma dobre borbe pobjedu dodijelile Hadžoviću.

Dvojica sudija su dala prednost bh. boracu (29-28), dok je jedan kao pobjednika vidio Heina (28-29). Ipak, Hadžović je slavio podijeljenom odlukom i došao je do druge UFC pobjede u karijeri.

Ovim trijumfom Hadžović je došao do 12 MMA pobjede, a ukupan omjer mu je 12-4. Sa druge strane Heinu je ovo četvrti poraz u 18. borbi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.