Vezista Radnika za SportSport.ba

"Pogodak Sarajevu posvećujem ocu koji je preminuo prije dva mjeseca"

S. Mlaćo

Radnik iz Bijeljine danas je na otvaranu nove sezone Premijer lige ugostio FK Sarajevo i upisao pobjedu rezultatom 2:1.

Izabranici Mladena Žižovića pružili su kvalitetnu i veoma borbenu partiju, a prvi gol na meču djelo je Nedima Mekića koji je na prelijep način matirao Bojana Pavlovića.

Mekić je na terenu proveo 70 minuta i jasno pokazao treneru Žižoviću da na njega treba najozbiljnije računati u novoj sezoni.

"Veoma teška utakmica za oba tima. I da je Sarajevo slavilo to ne bi bilo nezasluženo jer s imali svoje šanse, ali mi smo utakmicu trebali riješiti u prvom poluvremenu kada smo imali tri šanse. Utakmicom možemo biti zadovoljni, od prve minute smo poštovali dogovor iz svlačionice i zasluženo slavili", kaže Mekić za SportSport.ba.

Kao nekadašnji član Željezničara protiv Sarajeva uvijek ima poseban motiv, a otkrio je i kome posvećuje današnji pogodak, pravu majstoriju koja je podigla publiku na stadionu u  Bijeljini na noge.

"Moj prvijenac nije mogao doći u boljem trenutku. Svi znaju da sam dijete Želje i da igram sa velikim motivom protiv Sarajeva. Ovaj pogodak posvećujem svom ocu koji je preminuo prije dva mjeseca, a iskreno se nadam da ćemo nastaviti sa dobrom igrom i u narednim utakmicama", dodao je član FK Radnik Radnik Nedim Mekić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.