Đelmić u debiju za Radnik srušio Sarajevo
Kao i uvijek duel Radnika i Sarajeva donio je dosta dobar meč i mnogo uzbuđenja

Bordo tim izgubio u Bijeljini

Đelmić u debiju za Radnik srušio Sarajevo

M. Šljivak

Fudbaleri Radnika pobijedili su Sarajevo sa 2:1 u susretu prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Meč u Bijeljini donio je dosta uzbuđenja, a na kraju pobjednika je odlučio Ognjen Đelmić u 89. minuti meča.

Iako je Sarajevo kontrolisalo igru i imalo veći posjed lopte, Radnik je bio taj koji je imao bolje šanse u prvih 45 minuta meča.

Već u šestoj minuti domaći tim je umalo poveo. Napadač domaćih Hadžić izašao je sam pred Pavlovića, savladao ga je, ali lopte uz pomoć stative odlazi pored gola.

Potom je u 15. minuti u dobroj šansi i Glišić. Odbrana gostiju ponovo je ispala, ali Pavlović zaustavlja i ovaj pokušaj igrača Radnika.

Međutim, u 27. minuti ni golman Bordo tima nije mogao ništa napraviti. Lopte je došla do Nedima Mekića koji fantastičnim udarcem sa 25 metara pogađa mrežu Sarajeva za prednost od 1:0.

Pokušali su izabranici Husrefa Musemića da naprave nešto više pred golom Radnika do kraja prvog dijela. Ipak, u tome nisu uspjeli, nisu stvorili nijednu pravu šansu i na odmor se otišlo zasluženim vodstvom domaćih.

Husref Musemić je sve tri izmjene napravio do 55 minute. Šansu su dobili Halilović, Šišić i Ahmetović i igra Bordo tima je postala mnogo bolja.

I iz prve prave šanse su stigli do gola. Igrala se 69. minuta kada Šišić sjajno ubacuje sa desne strane, a Haris Handžić je na pravom mjestu i pogađa za 1:1.

Samo tri minute kasnije Handžić se mogao proslaviti. Izašao je sam pred golmana Lučića, ali se spetljao u ključnom trenutku i golman Radnika je pokupio loptu.

Posljednjih deset minuta donosi dosta uzbuđenja. Prvo u 83. minuti Franić spektakularno šutira, ali lopta pogađa stativu. Već u narednom napadu Šišić ima zicer, ali Lučić mu skida udarac sa dva metra.

Zatim je i Krste Velkoski došao u šansu. Izašao je sam pred Lučića, ali čudesni golman Radnika ponovo brani. 

Promašaji su se gostima osvetili u 89. minuti. Bradonjić je odlično uposlio Đelmića, a rezervista domaćih pogađa za vodstvo od 2:1 i ispostaviće se tri boda za domaće.

Također, treba istaći da je sudijska trojka na čelu sa Goranom Paradžikom odradila jako dobar posao i upotpunili su ovaj meč dobrim odlukama.

Premijer liga BiH, 1. kolo:

Radnik - Sarajevo 2:1 (Mekić 27', Đelmić 89' / Handžić 69')

RADNIK: Lučić, Radović, Franić, Martinović, Mekić, Vasić, Peco, Hadžić, Glišić, Đurić, Aleksić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SARAJEVO: Pavlović, Hodžić, Šabanović, Stanojević, Hebibović, Resić, Velkoski, Šofranac, Mustafić, Handžić, Dupovac.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi