Stiže mladi Kanađanin

Kovač potvrdio, Bayern dogovorio novo pojačanje · Zvanično

Njemački prvak Bayern Munchen dogovorio je dovođenje mladog Alphonsa Daviesa iz Vancouvera, saopšteno je iz bavarskog kluba.

Riječ je o 17-godišnjem krilnom napadaču koji će se Bavarcima pridružiti najkasnije 1. januara 2019. godine, nakon što mu završi sezona u MLS ligi.

"Mnogi su ga klubovi iz Evrope željeli dovesti jer znaju o kakvom je talentu riječ. Ako ne bude povreda, čeka ga velika budućnost. Sezona u MLS-u završava 8. decembra, a sve zavisi kada će Vancouver ispasti. Najkasnije će nam se pridružiti 1. januara, kada bismo ga trebali priključiti treninzima prvog tima", rekao je Niko Kovač.

Daviesov dolazak u Bayern je završena stvar, a do zvanične realizacije transfera će mladi Kanađanin proslaviti 18. rođendan.

Bayern će za Alphonsa Daviesa platiti oko deset miliona eura obeštećenja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.