Replika iz 1988. godine

Borac predstavio dres koji će se sigurno dopasti navijačima

Samir Mlaćo

FK Borac predstavio je dres za novu sezonu (2018/19) koji je replika dresa iz 1988. godine, kada su crveno-plavi osvojili Kup Maršala Tita. Banjalučani ove godine slave tri decenije od osvajanja Kupa Jugoslavije, kada su u Beogradu na tadašnjem stadionu „JNA“ savladali Crvenu zvezdu golom Senada Lupića i podigli pehar Kupa Maršala Tita.

"Ovaj dres je donio najveću radost Borcu 1988. godine. Ja sam tada imao četiri godine i ovo je meni najljepši dres. Borac je želio da oduži generaciji koja je ostvarila najveći uspjeh u istoriji, pa ćemo igrati u replici tih dresova", rekao je sportski direktor kluba Marko Maksimović.

Novi kapiten Banjalučana Saša Kajkut, zadovoljan je kvalitetom novog dresa i nove opreme

"Dres je izuzetnog dizajna i podsjeća na veliki uspjeh Borca. Na nama je da ga natopimo znojem, da shvatimo za kakav grb se borimo i da što se prije vratimo u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, što nam je i cilj ove sezone", naglasio je Kajkut.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.