Lijepa priča iz Paragvaja

Mario Ricardo je slijep na jedno oko, ali je postigao gol vrijedan pažnje

Vrlo zanimljiva fudbalska priča dolazi nam ovih dana iz Paragvaja.

U tamošnjoj trećoj ligi gledatelji vjerovatno nikada nisu vidjeli ljepši gol, a postigao ga je Mario Ricardo, napadač ekipe Cristobal Colon.

Ricardo je postigao golčinu sa oko 30-ak metara, a to možda i ne bi privuklo toliku pažnju da on nije slijep na jedno oko. Ricardo je imao saobraćajnu nesreću nakon koje je ostao slijep na jedno oko, a osim fudbala priliku koristi i kako bi pomogao majci koja prodaje povrće na pijaci u Asuncionu.

Svemu dodajmo da brojni navijači sada traže da ovaj pogodak uđe u konkurenciju za nagradu 'Puškaš' koja se dodjeljuje za najljepši gol sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.