Debakl Splićana na Gradskom vrtu

Hajradinović učestvovao u demoliranju Hajduka

U velikom derbiju 1. kola HNL-a, Osijek je na svom Gradskom vrtu pregazio Hajduk rezultatom 4:1 i tako na najbolji mogući način započeo novu sezonu.

Nije dobro počelo za Osijek, koji je u 12. minuti bio u rezultatskom zaostatku jer je Nižić zabio za vodstvo Hajduka od 1:0. Ipak, domaći se vrlo brzo vraćaju i prvo u 19. minuti preko Hentyja dolaze do poravnanja, a onda u 22. minuti Mudrazija pogađa za potpuni preokret.

Igrao se 65. minut kada se u listu strijelaca upisao i Haris Hajradinović, koji je pogodio sa bijele tačke za 3:1. Konačnih 4:1 u trećoj minuti sudijske nadoknade postavlja Guti.

U timu Hajduka je svih 90 minuta odigrao Dino Beširović, dok je Edin Šehić cijeli meč odgledao sa klupe za rezerve.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.