Čelikova noć za pamćenje

Fudbal se vratio na Bilino polje!

Dugo su navijači Čelika čekali noć poput ove večeras i sanjali jednu ovakvu utakmicu.

Do prije nekoliko sedmica se činilo da je Čelik na rubu provalije. Zeničani su ispali iz Premijer lige, ali su u nju vraćeni nakon što je Borac ostao bez licence ali je prvo kolo nove sezone donijelo i veliko raznočarenje - poraz od Krupe 3:1.

U međuvremenu, Zeničani su potpisali reprogram duga i raspoloženje navijača podiglo se na visoki nivo. Robijaši i ostali simpatizeri Čelika zaželjeli su se utakmica tokom pauze, a večerašnja protiv Željezničara je svima došla kao 'kec na desetku'. Pogotovo to možemo reći sada kada znamo i da su Crveno-crni upisali pobjedu.

Od prve minute su Čelikovi fudbaleri bili bolji na terenu, imali su i nekoliko ozbiljnih prilika ali je gol odluke pao kada je domaćim bilo najslađe - u 83. minuti kada je Dedić zabio za pobjedu. Iako je Željo bio favorit, večeras je na terenu viđena jedna sasvim drugačija slika i Čelikovi fudbaleri su oduševili borbenošću protiv, objektivno, kvalitetnijeg protivnika koji je večeras morao položiti oružje u Zenici.

Da utakmica za Čelik bude upotpunjena, potrudili su se navijači koji su u velikom broju pohodili Bilino polje. Prema nekim informacijama, utakmici je prisustvovalo preko 7.000 ljudi što je posjeta koja se zaista rijetko bilježi na utakmicama Premijer lige i sasvim je jasno da nema puno klubova koji mogu računati na takvu podršku kao što je večeras imao Čelik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik će u narednom kolu gostovati Širokom Brijegu na Pecari, a onda u četvrtom kolu dočekuje Zrinjski. U slučaju pozitivnog rezultata u Hercegovini, nije isključeno da protiv aktuelnog bh. prvaka atmosfera bude još vatrenija nego večeras.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.