Šta kaže anketa?

Navijači Atalante između straha i optimizma

Edmir Škorić

Pred gostovanje na Koševo, navijači Atalante su podijeljeni. I dok jedni vjeruju u prolaz, drugi kažu da će biti teško.

U anketi koju je sproveo jedan portal iz Bergama došlo se do zaključka da navijači Atalante nisu previše optimisti, barem ne u onoj mjeri u kojoj su bili prije prve utakmice.

Nakon što je duel u Reggio Emiliji završen rezultatom 2:2, jasno je da i Sarajevo ima svoje šanse, bez obzira što Italijani i na Koševo dolaze kao (veliki) favoriti. Međutim, u Bergamu postoji i optimizam i strah.

Najveći broj glasača na Ecodibergamo.it je mišljenja da su šanse Sarajeva i Atalante za prolaz podjednake, doduše dobar je i procenat onih koji misle da je Atalanta ipak apsolutni favorit, ali evidentno je da je ipak dato određeno poštovanje bh. predstavniku i da postoji barem mala doza straha od neuspjeha kod navijača Neroazzurra.

Italijani se pitaju kako je moguće da se došlo u situaciju da se na Koševu bore za prolaz poslije 2:0 u prvih 45 minuta i nekoliko propuštenih šansi. Mogao je domaći tim već tada sve da riješi, ali u nastavku su bordo momci pokazali karakter i uz malo sreće došli do velikih 2:2.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Anketu i rezultate ankete možete pogledati OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.