Mourinho nikako da dobije željena pojačanja

Lista propalih transfera Manchester Uniteda sve duža i duža

Do sada je ljetni prelazni rok izuzetno frustrirajući za Manchester United. Osim Freda i Dalota nije bilo većih pojačanja, a Mourinho nikako da dobije igrače koje želi.

Posljednja u nizu Mourinhovih želja koja se neće ispuniti je Robert Lewandowski. Već odavno se špekuliše da Lewandowski želi napustiti Bayern i potražiti novi izazov, a u proteklim danima su se pojavile informacije da se i United uključio u utrku za sjajnog poljskog napadača.

Ipak, uprkos špekulacijama i izjavama Robertovog menadžera Pinija Zahavija, čini se da će Poljak ostati u Bayernu, a trener Bavaraca Niko Kovač je bio jasan po tom pitanju i istakao da Lewandowski ovog ljeta ne ide nigdje.

Tako je United ostao bez šanse da dovede željeno pojačanje, a ime Robera Lewandowskog se našlo na dugačkoj listi igrača čije transfere Crveni đavoli nisu uspjeli realizovati ovog ljeta.

Na listi propalih transfera Uniteda se osim Lewandowskog za sada nalaze i Gareth Bale, Harry Maguire, Willian, Thiago Alcantara, Ante Rebić, Ivan Perišić, Alex Sandro, Antoine Griezmann i Toby Alderwireld.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.