Pobjeda koju će pamtiti u Bergamu

Atalanta je sinoć oborila italijanski rekord

Fudbaleri Atalante su sinoć demonstrirali silu na Koševu pošto su rezultatom 0:8 savladali ekipu Sarajeva u revanš meču 2. pretkola Lige Evrope.

Iako su fudbaleri Sarajeva s dosta optimizma dočekali revanš jer je prvi meč u Reggio Emiliji završen rezultatom 2:2, sinoć je ekipa sa Koševa upisala vjerovatno najteži poraz u historiji.

Bio je to najteži poraz jedne bh. ekipe u kvalifikacijama za neko evropsko takmičenje, ali i najubjedljiviji poraz Sarajeva na u jednoj zvaničnoj utakmici uopšte.

Sa druge strane, Atalanta je sinoć upisala rekordnu gostujuću pobjedu u evropskim takmičenjima kada su u pitanju italijanski klubovi. Prethodno je rekord za najubjedljiviju evropsku gostujuću pobjedu držala Roma koja je 2009. godine sa 7:1 savladala Gent.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.