Dobija li klub sa Ennio Tardinija veliko pojačanje?

Potvrđeno iz kluba, Balotellijev menadžer se sastao sa Parmom

Parma se "digla iz pepela" i vratila u elitni rang italijanskog fudbala, a u ovom klubu pokušavaju sklopiti raspektabilnu ekipu za povratničku sezonu Serije A, u koju će ući sa negativnim bodovnim saldom.

Špekulacije o potencijalnom transferu sjajnoj italijanskog napadača Marija Balotellija u Parmu su se pojavljivale i ranije, ali je sada sportski direktor ovog kluba Daniele Faggiano potvrdio da se sastao sa menadžerom "nestašnog" Italijana, koji je i dalje član Nice.

"Sastao sam se sa menadžerima nekoliko igrača, uključujući i menadžera Balotellija. To je igrač kojeg nije lako dovesti, moramo biti pažljivi sa našim budžetom", istakao je Faggiano.

Inače, navodno je upravo menadžer Mino Raiola razlog propadanja transfera Marija Balotellija u Marseille, kao i glavni uzrok "zbrke" oko njegovog ugovora sa Nicom.

Sada je već jasno da Balotelli ima ugovor sa Nicom na još jednu godinu, a svi koji žele vidjeti Italijana u svojim redovima će francuskom klubu morati platiti 10 miliona eura. Treba podsjetiti i da se u prošlosti špekulisalo da bi Parma uz pomoć sponzora pokušala pokriti ugovor sa Balotellijem, a sada ostaje da se vidi da li će italijanski raprezentativac ovog ljeta uopšte mijenjati klub.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.