Sa Sarajevom je bio sve dogovorio, došao je i na utakmicu protiv Atalante, ali onda je, kako je ispričao za SportSport.ba, uslijedilo razočarenje

Potvrdio za SportSport.ba

Krenuo u Sarajevo, završio u Mostaru: Šovšić prelazi u Zrinjski

Iako se posljednjih dana u bh. medijima pominjao kao novi igrač FK Sarajevo, bivši mladi hrvatski reprezentativac Damir Šovšić, ipak, neće doći na Koševo.

Nogometaš koji je rođen u Goraždu je sa Sarajevom praktički sve dogovorio. Doputovao je i u bh. prijestolnicu kako bi prisustvovao utakmici protiv Atalante, ali na kraju umjesto potpisa ugovora za Šovšića je uslijedilo razočarenje poslije kojeg je odlučio otići u - Zrinjski.

"Sa Sarajevom sam bio dogovorio sve. Došao sam i na utakmicu, vjerovao sam da ću tu nastaviti karijeru, ali na kraju ispostavilo se da jedno pričaju, a drugo rade. Razočaran sam", kazao je Šovšić na početku razgovora za SportSport.ba, pa potom nastavio:

"Sve ponude iz inostranstva koje sam imao sam odbio zbog Sarajeva. Činilo mi se sve kao dobra stvar, pristao sam igrati i za manji novac, ali na kraju dočekalo me nešto što uopšte nisam dogovorio. Pitam se šta bi bilo da sam tako iz Rusije došao maksuz na pregovore, a ne iz Zagreba..."

Cijelu priču je iskoristio Zrinjski.

"Začas sam se dogovorio sa gospodinom Šulentom. Potpisat ću za Zrinjski", poručio je Šovšić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šovšić je inače ponikao upravo u Sarajevu, a zadnji angažman imao je u Poljskoj gdje je igrao za ekipu Sandecja. Još je oblačio dresove Dinama, Lokomotive, Zagreba, Hapoel Tel Aviva i Suwon Samsunga.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.