Monchi ne miruje, Roma sprema veliki transfer iz Arsenala

Edmir Škorić

Roma je dovela brojne igrače ovog ljeta, ali sportki direktor Monchi i dalje aktivan i do kraja prelaznog roka planira još trgovati.

Granit Xhaka je navodno naredna Monchijeva meta i igrač kojeg će ovaj pokušati da dovede u Romu.

Navodno su već uspostavljeni kontakti Rome i Arsenala, pa bi švicarski reprezentativac do kraja ovog mjeseca mogao da se uslika s dresom Rome i da bude dočekan u Rimu.

Xhaka je prije dvije godine u Arsenal došao iz Borussije Moenchengladbach, a u fazama igra dobro i standardno, pa onda uslijedi period u kojem zakaže ili ne igra dovoljno. Mada, ostaje da se vidi šta o svemu misli Unai Emery, koliko on planira da korisit Xhaxu u narednoj sezoni.

U svakom slučaju, Roma bi dobila solidno pojačanje u veznom redu, mada se na toj poziciji pokušava dovesti Steven N'Zonzi iz Seville.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.