Nikakva posebna fudbalska predstava

Bayern u prijateljskom meču savladao Manchester United

Fudbaleri Bayern Minhena pobijedili su večeras na domaćem terenu Manchester United sa 1:0 u okviru prijateljske utakmice.

Susret je objema ekipa poslužio kao proba pred početak nove sezone, a ako se po jutru dan poznaje, onda možemo svakako reći da je Bayern trenutno u nešto boljoj poziciji.

Prvo poluvrijeme utakmice nije donijelo posebne prilike na obje strane, pa smo većinom gledali dosadan fudbal. Ipak, Bayern je u drugom poluvremenu dominirao na terenu i stvorio nekoliko dobrih prilika, a jedinu je iskoristio Javi Martinez i to u 59. minuti meča. Do kraja je i Robben postigao gol, ali isti je poništen zbog ofsajda.

Inače, za obje ekipe je ovo bila ujedno i posljednja provjera pred zvanični start sezone koji za jedne počinje 12., a za druge 10. augusta. Bayern će u Superkupu Njemačke igrati protiv Eintrachta iz Frankfurta, dok će Manchester United u okviru Premier lige 10. augusta dočekati Leicester City.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.