Odlazi na Otok?

Bild tvrdi da je Bayern u pregovorima, Boateng na izlaznim vratima

Edmir Škorić

Jedan od igrača koji će sasvim sigurno biti u žiži javnosti u finišu prelaznok roka je stoper Jerome Boateng.

Ako govorimo o stoperu, onda nije teško pogoditi s kim se povezuje. Da, želi ga Jose Mourinho u Manchester Unitedu. Yerry Mina mu je propali plan, pa se Posebni okrenuo Tobyju Alderweireldu iz Tottenhama i Jeromeu Boatengu iz Bayerna.

Dvadesetdevetogodišnji Boateng već je sedam godina u Bayernu, mada je prošle sezone izostao dobar dio zbog povrede, ali sada se uveliko špekuliše o njegovom transferu u Manchester.

Priču je objavio i njemački Bild, koji je napisao kako je United otvorio pregovore s Bayernom, koji će zahtijevati cijenu od 50 miliona eura, ali njemačkog defanzivca isto tako želi i Arsenal.

I PSG se spominje, pa bi Boateng mogao da bude najtraženiji igrač posljednjeg dijela prelaznog roka, a najviše je potreban Mourinhu, koji mjesecima vapi da mu nedostaje jedan dobar stoper.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.