Francuska slavila uvjerljivu pobjedu

Bh. juniorke doživjele novi debakl na Eurobasketu

Bh. juniorke danas su doživjele novi težak poraz na Eurobasketu koji se ovih dana igra u Udinama.

Bolje od izabranica Slaviše Ožegovića ovog puta su bile reprezentativke Francuske koje su slavile pobjedu rezultatom 91:47.

Već nakon prvog poluvremena je pitanje pobjednika bilo rješeno. Francuskinje su prvi period dobile sa 23:14, a drugi sa 23:11, pa su imale 18 poena prednosti. U drugom poluvremenu njihova prednost je iz minuta u minut samo rasla, da bi na kraju bilo konačnih 91:47.

Ovo je bio četvrti nastup za bh. juniorke na ovom Eurobasketu i upisan je i četvrti poraz.

Najefikasnija kod domaćih je bila Nabala Fofana sa 14 poena, dok je dva manje dodala Paloma Wouts. Kod bh. ekipe najbolja je bila Gorana Marjanović sa 12 poena, a Sara Heljić je dodala osam.

Francuska - Bosna i Hercegovina 91:47 (23:14, 20:11, 22:9, 26:13)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.